ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!

ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ (Τ.Χ.Σ.): ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 • Τι προσπάθησαν να κάνουν;
  Ξεπούλημα των Τραπεζών στο 37% της ήδη χαμηλής αξίας τους (50 δις ευρώ) σε έναν ιδιωτικό οργανισμό. Οι Τράπεζες αυτές (ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA, EUROBANK) έχουν τις περιουσίες μας. Είτε μέσω πιστωτικών καρτών, είτε μέσω υποθηκών, είτε μέσω δανείων, είτε μέσω των φόρων. Όλη η ιδιωτική περιουσία βρίσκεται σε αυτές τις 4 Τράπεζες. Σημειώστε για παράδειγμα ότι στην Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται όλη η αγροτική γη λόγω της συγχωνεύσεώς της με την Αγροτική Τράπεζα.
 • Τι έγινε λοιπόν;
  Βάλανε όλες τις Ελληνικές τράπεζες σε ένα μεγάλο “τσουβάλι” που λέγεται Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
 • Τι κάνανε δηλαδή;
  Το 2010 ένα μήνα μετά (Ιούνιος 2010) την δήλωσή του Γ. Παπανδρέου για προσφυγή της Ελλάδος στο Μηχανισμό Στήριξης δημιούργησε ΤΧΣ. Έπρεπε να υπάρχει ένας οργανισμός ο οποίος να ελέγχει την ρευστότητα, την νομιμότητα, τις κινήσεις και διεργασίες όλων των τραπεζών. Το κόστος όπως υπολογίστηκε από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ανερχόταν στα 50 δις ευρώ.
  Ενώ λοιπόν η Ελλάδα ήταν ήδη σε μνημόνιο, ξαφνικά εμφανίστηκε κάποιος και έδωσε 49 δις ομόλογο και έτσι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου δημιούργησαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) το οποίο αγόρασε σχεδόν το σύνολο των μετοχών των Τραπεζών ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA και EUROBANK. Αφού σε διάστημα πλέον 3-4 ετών το Ταμείο έχασε περίπου 15 δις ευρώ και επειδή, όπως λένε, χρειαζόντουσαν ρευστό αποφάσισαν να το πουλήσουν. Πουλώντας όμως το Ταμείο πουλάνε όλες τις μετοχές των Τραπεζών της Ελλάδος που κατέχει. Πουλάνε δηλαδή τις υποθήκες γης, τις υποθήκες των ακινήτων, τα προσωπικά δάνεια, τις υποθήκες των αυτοκινήτων, δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι εκεί μέσα. Πουλάνε σε ιδιώτες την περιουσία των Ελλήνων!
  Οι μετοχές των Τραπεζών αξιολογήθηκαν όλες μαζί στο ποσό των 50 δις! Σκεφτείτε μόνο ότι στις Τράπεζες μέχρι τώρα έχουν δοθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση 238 δις ευρώ! Δώσανε και έκπτωση 37 % και σχεδίαζαν να τις πουλήσουν σε μια Εβραϊκή εταιρεία η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον στο ποσό των 30 περίπου δις ευρώ!
  Όμως στις 15 Μαΐου 2014 κάνει προσφορά και ο Αρτέμης Σώρρας, και προσφέρει την διπλάσια τιμή καταθέτοντας ένα ομόλογο των 100 δις δηλώνοντας επίσης ότι θα διπλασιάζει την προσφορά του αν βρεθεί κάποιος να κάνει υψηλότερη προσφορά. Αυτό σημαίνει ότι οι Τράπεζες θα παραμείνουν σε Ελληνικά χέρια και ότι οι περιουσίες των Ελλήνων δεν θα βγουν στο σφυρί στην Γερμανία, στην Αγγλία, στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη.
  Η προσφορά αυτή αγνοήθηκε!!! Σαν αντίδραση η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας εισηγήθηκε την κατάργηση του Ταμείου και την συγχώνευσή του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και ενώ ετοιμάζουν όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις για να προχωρήσουν στο κλείσιμο του Ταμείου και λίγο πριν καταθέσουν τον νόμο ο Αρτέμης Σώρρας υποβάλλει μήνυση για την μη αποδοχή της προσφοράς του η οποία και είναι η πλέον συμφέρουσα.

Η δικαστική εξουσία έχει πλέον τη ευθύνη να προχωρήσει την υπόθεση.