ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Σβήνουν» από τον χάρτη το ΤΧΣ

efsyn-14-06-2014Με στόχο να κρυφτούν στα υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος τα έργα και οι ημέρες της «σωτηρίας» του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που επιβάρυνε το δημόσιο χρέος με 40 δισ. ευρώ, ο Γ. Στουρνάρας ζητά την απορρόφηση του ΤΧΣ από την Κεντρική Τράπεζα.

Αφού στα 5 χρόνια της λειτουργίας του πρωταγωνίστησε στην αμφιλεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, περνάει τις εκκρεμότητές του στην Τράπεζα της Ελλάδας που το «καταπίνει». Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση φυσικά με τους δανειστές, ετοιμάζει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να «σβήσει από τον χάρτη» τον ανεξάρτητο φορέα και τη δράση του.

Τίτλοι τέλους, πριν από τη λήξη της… θητείας του, για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον αμφιλεγόμενο ρόλο του στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank).

Στην απορρόφηση του ΤΧΣ από την Τράπεζα της Ελλάδος προχωράει η κυβέρνηση, σβήνοντας έτσι τα ίχνη ενός ανεξάρτητου -υποτίθεται- φορέα, ο οποίος, με βάση την ετήσια οικονομική έκθεση του 2013, αφήνει πίσω του ζημιές περίπου 6 δισ. ευρώ στην… υγεία των κορόιδων, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων.

Μάλιστα η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει για την αποκατάσταση των διοικούντων με τη «σιδηρά κυρία» του Ταμείου, Αναστασία Σακελλαρίου, που αμείβεται με 17.990 ευρώ μηνιαίως, στην Ελλάδα των μνημονίων, να προαλείφεται για υψηλόβαθμη θέση κοντά στον νέο διοικητή της ΤτΕ.

http://www.efsyn.gr/?p=206169


Παραιτήσεις δικαστών

kathimerini-14-06-2014Με την μήνυση του Αρτέμη Σώρρα εναντίον του ΤΧΣ ή ευθύνη μεταφέρεται στους δικαστές. Το δικαστικό σώμα εκβιάζει πλέον τους πολιτικούς και τους λέει: «μας κόψατε τους μισθούς από το 2008, για να μην εγκρίνουμε λοιπόν αυτό που δίνει ο Αρτέμης Σώρρας θα μας ξαναφέρετε τους μισθούς εκεί που ήτανε». Οι δικαστές οι οποίοι είχανε κάποια συνείδηση παραιτήθηκαν, 11 Αρεοπαγίτες, 4 Εισαγγελείς, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και 3 μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

vima-24-6-2014Η Κυβέρνηση εν τω μεταξύ τους υποσχέθηκε αύξηση μισθών, το οποίο και έγινε στις 24.06.2014 με κατάθεση τροπολογίας. Τροπολογία με την οποία οι αποδοχές όλων των δικαστικών επιστρέφουν στα προ περικοπών επίπεδα και συγκεκριμένα σε εκείνα που ήταν έως τον Ιούλιο του 2012, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και στην επιστροφή όλων των αναδρομικών περικοπών που έχουν υποστεί από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα.

Δυστυχώς το δικαστικό σώμα φαίνεται να μην στέκεται στο ύψος των περιστάσεων!!!


Ασφαλίζουν τα στελέχη του ΤΧΣ έναντι αστικής ευθύνης

vima-04-07-2014Με απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας, η οποία αναρτήθηκε στην  ιστοσελίδα του, το ΤΧΣ προχώρησε στις 11/6/2014 στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ασφαλιστική κάλυψη των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και στελεχών του ΤΧΣ έναντι αστικής ευθύνης με όριο κάλυψης τα 50 εκατ. ευρώ. Το ασφαλιστικό συμβόλαιο είναι μονοετές, έχει δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο έτη και το ύψος του περιγράφεται, χωρίς να είναι δεσμευτικό, περίπου στο 1 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή τους ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σχετικά με την παραπάνω απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην ερώτηση σημειώνεται χαρακτηριστικά: “Επειδή είναι γνωστό ότι με το Ν. 4254/14 τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και το προσωπικό του Ταμείου απαλλάχθηκαν σκανδαλωδώς από κάθε αστική ευθύνη έναντι τρίτων, συνάγεται το παράδοξο ότι το ως άνω ασφαλιστήριο, που επιδιώκει να συνομολογήσει το ΤΧΣ, αφορά την ασφαλιστική κάλυψη της Διοίκησης και των μελών του Ταμείου για την αστική ευθύνη έναντι του ίδιου του Ταμείου! Μάλιστα, η προκήρυξη συμπεριλαμβάνει στην κάλυψη ευθύνης αξιωματούχους και εξωτερικούς συνεργάτες του Ταμείου, τους οποίους δεν διευκρινίζει”.

Ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών για το εάν είναι ενήμερος και συμφωνεί με την απόφαση του ΤΧΣ να προκηρύξει διαγωνισμό για την κάλυψη των στελεχών και μελών του για ενδεχόμενες αστικές ευθύνες τους έναντι του Ταμείου, για το εάν μπορούν τα ίδια πρόσωπα που διοικούν ένα Ταμείο δημοσίου συμφέροντος να ασφαλίζονται πλουσιοπάροχα με χρήματα του Ταμείου έναντι ζημίας που ενδεχομένως προκαλέσουν στο ίδιο με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, αλλά και για το πώς προτίθεται ο κ. Χαρδούβελης να ενεργήσει και να προασπίσει πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου στο ΤΧΣ αλλά και στις τράπεζες από μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησής τους.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=612316


Τα ΜΜΕ αρνούνται να ενημερώσουν για την προσφορά του Αρτέμη Σώρρα